Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Imprezowe kanapeczki"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 84
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 222
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 272
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 429
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 84
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 222
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 272
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 429
Składniki
1Odkrój skórkę z pieczywa. Każdą kromkę przekrój na pół. Majonez podziel na dwie części, umieść w osobnych miseczkach.
Do jednej miseczki z majonezem dodaj odrobinę pasty wasabi (lub 1-2 łyżeczki ostrego chrzanu), wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Posiekaj drobno obrane kiszone ogórki oraz łyżkę kaparów. Dodaj do drugiej miseczki z majonezem. Wsyp łyżkę posiekanego koperku. Wymieszaj, dopraw solą.
Pieczywo posmaruj przygotowanymi mieszankami. Na kanapkach wasabi rozłóż plasterki rzodkiewek i połówki płatów śledziowych. Na pozostałych kromkach rozłóż łososia. Dekoruj koperkiem i cytryną.
czas ok. 20 min; porcja – 140 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety