Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indonezyjskie trójkąty"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 62
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 62
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj. Tofu pokrój w kostkę i usmaż na złoto na 5 łyżkach oleju. Zdejmij z patelni. Dolej resztę oleju i podduś posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Zalej bulionem i zagotuj. Dodaj tofu i mieszając od czasu do czasu, duś około 10 minut.
Wsyp kapary, wymieszaj. Ugotuj ryż w osolonej wodzie i odcedź. Posiekaj pietruszkę, dodaj do ryżu (część zostaw do dekoracji). Połącz z tofu, wsyp mąkę kukurydzianą, wymieszaj.
Ciasto wylej na blachę i piecz 10 minut w temp. 180°C Jeszcze ciepłe pokrój w trójkąty. Podawaj udekorowane pietruszką.Źródło: Na żywo