Do góry

Dania główne Przepis na:

Indycze klopsiki duszone w młodej kapuście

Indycze klopsiki duszone w młodej kapuście

Autor: Kasia87

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 60

Dodano: 11.06.2018

Odsłon: 536

Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Klopsy: Do mięsa mielonego dodaję pokrojoną w małą kostkę cebulę, jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Z masy mięsnej formuję małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Klopsiki smażę na rumiano na oleju.

  2. Kapusta: Kapustę drobno kroję. Przekładam do garnka, zalewam wodą i solę. Gotuję około 5 minut. Wodę odcedzam. Na dno garnka z kapustą wrzucam masło. Dodaję posiekany koperek, liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Kapustę mieszam i smażę około 10 minut.

  3. Do kapusty dodaję usmażone klopsy. Wlewam odrobinę wody. Delikatnie mieszam i wszystko razem duszę około 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń