Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indycze ruloniki z twarożkiem"
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 328
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 234
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 6328
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 328
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 234
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 6328
Składniki
Roszponkę opłukać, osuszyć, oderwać listki. Rzeżuchę posiekać. Twarożek utrzeć z miodem i musztardą. Wymieszać z rzeżuchą.
Orzechy posiekać. Łyżkę orzechów odłożyć, pozostałe wrzucić do farszu serowego. Przyprawić go do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszać.
Farsz rozsmarować na plasterkach wędzonego filetu z indyka. Filety zwinąć w ruloniki. Ocet balsamiczny wymieszać z łyżką wody. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
Cienkim strumieniem wlać oliwę, ubić gęsty sos. Ruloniki polać przygotowanym sosem. Udekorować roszponką oraz odłożonymi orzechami.Źródło: Życie na gorąco