Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk chutney mango

Indyk chutney mango

Autor: DonSimon

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 22.04.2018

Odsłon: 32

Szybki indyk po indyjsku. Z "Głos Mordoru".

Składniki

  • pierś z indyka 400 g
  • fasolka szparagowa zielona 20 dag
  • mango chutney
  • orzechy ziemne niesolone 2 garści
  • Ryż
  • olej (najlepiej arachidowy)
  • nasiona chia
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Ugotwać ryż.
    Indyka pokroić w kostkę
    Fasolkę umyć, odciąć ogonek i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki.

  2. Mięso podsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Pod koniec posolić i posypać pieprze.

  3. Dorzucić fasolkę i chwilę smażyć. Fasolka ma pozostać chrupiąca.

  4. Dodać kilka łyżek gotowego sosu mango chutney, wymieszać aby sos pokrył mięso i fasolkę.

  5. Dodać orzechy i smażyć jeszcze 5 min ciągle mieszając.

  6. Ryż po ugotowaniu przepłukać kilka razy wrzątkiem.

  7. Na ugotowany ryż wyłożyć zawartość patelni i posypać nasionami chia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń