Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki indyk po indyjsku. Z "Głos Mordoru".
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 839
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 839
Składniki
Przygotowanie: Ugotwać ryż. Indyka pokroić w kostkę Fasolkę umyć, odciąć ogonek i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki.
Mięso podsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Pod koniec posolić i posypać pieprze.
Dorzucić fasolkę i chwilę smażyć. Fasolka ma pozostać chrupiąca.
Dodać kilka łyżek gotowego sosu mango chutney, wymieszać aby sos pokrył mięso i fasolkę.
Dodać orzechy i smażyć jeszcze 5 min ciągle mieszając.
Ryż po ugotowaniu przepłukać kilka razy wrzątkiem.
Na ugotowany ryż wyłożyć zawartość patelni i posypać nasionami chia.