Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk curry z marchewką"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 82
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 42
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 82
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 42
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w niedużą kostkę tej samej wielkości. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Marchewkę obierz, umyj, pokrój w półplasterki. Natkę umyj, osusz, posiekaj.
Oliwę rozgrzej na patelni, podsmaż mięso ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i czosnek, obficie oprósz curry i delikatnie posyp chili, wymieszaj. Dodaj marchewkę i natkę.
Kostkę rosołową rozpuść w szklance wody, wlej do mięsa, wymieszaj. Duś ok. 15 minut na małym ogniu. Przypraw do smaku.
<strong>Przepis przysłał Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie