Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste w wykonaniu, szybko się robi.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 278
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1640
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 278
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1640
Składniki
Porcje filetów lekko rozbijamy, po czym moczymy w cieście przygotowanym w następujący sposób: jedno jajko mieszamy z mąką i piwem w takich proporcjach, żeby uzyskać ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki. Solimy, dodajemy odrobinkę pieprzu. Do gotowego ciasta dodajemy jedną- dwie pieczarki pokrojone w plasterki (surowe). Zanurzamy filety na ok. pół godzinki w cieście. Smażymy do zrumienienia na średnim ogniu nakładając na patelnię tak, aby z obu stron fileta znalazło się po kilka kawałków pieczarek. Ciasto pieczarkowe można przygotować również bez piwa, z wodą, również jest pyszne.