Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk w cieście piwnym z pieczarkami

Indyk w cieście piwnym z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 34

Dodano:

Odsłon: 935

Smaczne, proste w wykonaniu, szybko się robi.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Porcje filetów lekko rozbijamy, po czym moczymy w cieście przygotowanym w następujący sposób: jedno jajko mieszamy z mąką i piwem w takich proporcjach, żeby uzyskać ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki. Solimy, dodajemy odrobinkę pieprzu. Do gotowego ciasta dodajemy jedną- dwie pieczarki pokrojone w plasterki (surowe). Zanurzamy filety na ok. pół godzinki w cieście. Smażymy do zrumienienia na średnim ogniu nakładając na patelnię tak, aby z obu stron fileta znalazło się po kilka kawałków pieczarek. Ciasto pieczarkowe można przygotować również bez piwa, z wodą, również jest pyszne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń