Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk w galarecie

Indyk w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 41

Dodano:

Odsłon: 1225

smaczne i dietetyczne

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchewkę i pietruszkę obrac pokroić na kawałki, nastepnie mieść je w garnku wypełnionym wodą. Dodać pierś z indyka,szczyptę soli i gotować aż mięso będzie miękkie. Następnie wyciągnąć je ostudzić i pokroić w plastry. Wywar z mięsa zostawić do zrobienia galarety.

  2. żelatynę namoczyć w 3 łyzkach zimnej wody i rozpuścic ją w gorącym wywarze. Pozostawić aby lekko stężała.

  3. Na półmisku ułozyć plastry pomarańczy, indyka, majonez, brzoskiwinie oraz winogrona.Wszystko posypać natka pietruszkii polać tężejącą galaretką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń