Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk w maladze"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 606
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 905
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 606
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 905
Składniki
Czosnek utrzyj z estragonem, łyżeczką soli, szczyptą pieprzu i pokruszonymi ziarnami jałowca. Natrzyj mięso, owiń folią i wstaw na godz. do lodówki. Zamarynowane mięso ułóż w brytfannie, polej stopionym masłem, przykryj folią aluminiową i piecz 20 min w 200oC, po czym obniż do 180oC. Podlej 1/2 szkl. gorącej wody, piecz do miękkości, podlewając sosem. Wyjmij mięso, sos ostudź. Usuń tłuszcz, sos podgrzej i przecedź.
Podgrzej malagę z goździkami, migdałami i rodzynkami, dodaj 3 łyżki sosu i żelatynę namoczoną w 2 łyżkach wody. Podgrzewaj, aż się rozpuści. Zimne mięso pokrój w plastry, ułóż na półmisku i zalej tężejącą malagą. Nakryj folią i wstaw do lodówki, by galaretka zastygła.Źródło: Świat kobiety