Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk w pomidorach z marchewką"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Składniki
Mięso opłucz, wytrzyj do sucha, pokrój w grubsze słupki, włóż do miseczki. Indyka lekko posyp solą, pieprzem kajeńskim i czarnym oraz suszonymi ziołami, przemieszaj. Mięso przykryj folią i włóż do lodówki na 30 minut.
W tym czasie marchewki obierz, opłucz, pokrój w drobną kostkę. Pomidory umyj, skórkę ponakłuwaj widelcem, włóż na chwilę do wrzącej wody, wyjmij przestudź. Połowę sparzonych pomidorów pokrój na duże cząstki, resztę w drobną kosteczkę.
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Wrzuć marchewki, smaż razem jeszcze 2–3 minuty. Potem dołóż przyprawione mięso. Podlej bulionem. Duś pod przykryciem 10 minut. Następnie dolej przecier pomidorowy. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Gulasz ponownie przypraw do smaku. Duś jeszcze 15 minut.
Pod koniec duszenia dołóż pokrojone wcześniej pomidory. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Cytrynę sparz, pokrój w plasterki, a potem na cząstki. Gulasz posyp natką i udekoruj cytryną.
ok. 1 godziny i 15 minut. 1 porcja 470 kcal.Źródło: Tina