Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z brukselką i papryką"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 254
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 346
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 254
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 346
Składniki
Udziec umyj, osusz, pokrój na kawałki. Posyp słodką papryką, solą i pieprzem, odstaw na 30 minut. Olej rozgrzej na patelni, przesmaż indyka. Przełóż do rondla, wlej bulion, podduś.
Cebulę i por obierz, posiekaj. Papryki oczyść, pokrój w paski. Warzywa podsmaż na oleju. Brukselki umyj, gotuj 10 minut w osolonej wodzie.
Wszystkie warzywa dodaj do indyka, posyp posiekanym czosnkiem, duś 30 min. Pod koniec duszenia zapraw śmietaną wymieszaną z mąką, przypraw. Podawaj z ryżem.
<strong> Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie