Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk z farszem"
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 83
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 83
Składniki
Zagotuj w garnku osoloną wodę. Włóż do wrzątku marchewkę z groszkiem i gotuj 7 minut. Odcedź, przestudź, polewając zimną wodą, i dobrze odsącz.
Mięso oczyść, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Ponacinaj tak, aby powstał duży płat i lekko rozbij drewnianym tłuczkiem. Posyp solą i świeżo zmielonym białym pieprzem. Kuku rydzę przełóż z puszki na sitko, opłucz pod zimną wodą i odsącz.
Przygotuj nadzienie: twarożek śmietankowy wymieszaj z jajkiem, tartą bułką, kukurydzą i rzeżuchą. Dodaj marchewkę z groszkiem i dokładnie wymieszaj. Nadzienie rozsmaruj na mięsie. Uformuj roladę i zwiąż ściśle grubymi kuchennymi nićmi. Przełóż mięso do brytfanki i posmaruj je oliwą. Podlej szklanką wody.
Wstaw brytfankę do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz ok. 75-90 minut. Co jakiś czas podlewaj indyka wytwarzającym się sosem. Wyłóż roladę na podgrzany półmisek.
Podawaj z marchewką i groszkiem cukrowym. Warzywa ugotuj wcześniej w garnku na parze.Źródło: Telemax