Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyk z fasolką"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 76
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 81
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 76
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 81
Składniki
Z jednego udźca wyjmij kość, w drugim – pozostaw. Natrzyj mięso solą, pieprzem, majerankiem. Owiń, wstaw do lodówki na całą noc.
Mięso włóż do naczynia żaroodpornego. Obłóż pokrojonymi marchewkami. Podlej 2 szklankami wywaru. Podlej mięso. Piecz około 2 godzin w temp. 180°C. Po godzinie pieczenia włóż fasolkę szparagową.
Pod koniec pieczenia odlej nadmiar wywaru. Zdejmij przykrywkę. Piecz kilka minut (z termoobiegiem), aby skórka się zrumieniła.
<strong>Przepis nadesłała Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Takie jest życie