Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk z nadzieniem z wątróbki"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 299
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 118
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 806
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 939
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 299
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 118
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 806
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 939
Składniki
Mięso opłucz, osusz i wytnij w nim głęboką kieszeń.Natrzyj solą, pieprzem oraz roztartym czosnkiem.
Bułkę namocz w soku z po- marańczy, wątróbkę posiekaj, a masło utrzyj. zmiksuj z surowymi jajkami, wymieszaj z przyprawami, wódką oraz bakaliami.
Przygotowanym farszem napełnij kieszeń w mięsie.
Spiętą wykałaczkami pierś indyka ułóż w brytfannie. Skrop olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 90 minut, podlewając co jakiś czas sokiem pomarańczowym.
Gotowe danie podawaj np. z bukietem sałat.
Czas przygotowania: 120 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax