Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk z owocami

Indyk z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Indyk z owocami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W filecie natnij otwór i delikatnie rozbij mięso. Obsyp solą, pieprzem i wstaw do lodówki. Kieszonkę mięsną nafaszeruj żurawiną (ilość zależy od upodobań).

  2. Otwór zszyj. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż filet z indyka z dwóch stron, po czym przełóż go do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 40 minut, 10 minut przed końcem zdejmij pokrywkę, aby mięso się zarumieniło. Podawaj na zimno i na gorąco.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń