Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk z pieczarkami

Indyk z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6578

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Indyk z pieczarkami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Usuń kości z mięsa. Płat lekko rozbij. Wymieszaj marynaty, wlej 2 łyżki wody, natrzyj mięso. Owiń folią i wstaw do lodówki na 2-3 godziny (lub na całą noc).

  2. Pokrój pieczarki oraz cebulę. Podsmaż na maśle. Przypraw farsz solą, pieprzem. Rozłóż go mięsie, zwiń w rulon i obwiąż nitką. Włóż mięso do rękawa piekarniczego. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 1,5 godziny w temp. 190°C.

  3. Z sosu z pieczenia możesz zrobić sos. Podaj z kaszą kuskus oraz kiszonym ogórkiem. Tak samo możesz przyrządzić pierś indyka, schab środkowy oraz karkowy.

  4. Przepis nadesłała Elżbieta Pawelec z Elbląga

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń