Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z pieczarkami i ryżem"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Pierś indyka umyj, osusz, pokrój w niedużą kostkę. Oprósz solą i pieprzem. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż indyka ze wszystkich stron. Zmniejsz ogień, smaż 10 min.
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, pokrój na plastry. Olej rozgrzej w rondlu, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, podduś. Gdy woda odparuje, oprósz solą, dodaj indyka, zalej bulionem. Zamieszaj, duś 10 minut na małym ogniu.
Śmietanę kremówkę wymieszaj z mąką i natką. Dodaj do indyka pod koniec duszenia. Przypraw do smaku. Ryż ugotuj według instrukcji. Podaj z potrawką.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie