Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk z warzywami

Indyk z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 840

Dodano:

Odsłon: 1407

Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiednio przyrządzić indyka z warzywami? Wystarczy parę chwil, by przygotować to wyborne danie, które posmakuje każdemu. Zobaczcie, jak szybko przyrządzić przepysznego indyka z warzywami!

Składniki

  • 500 g filetu z indyka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 czerwone cebule
  • 200 g cukinii
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować warzywa – czosnek obrać, paprykę pokroić w paski, cukinię w plasterki, cebulę w ćwiartki. Mięso podzielić na 3 części.

  2. W rękawie do pieczenia układać pokrojone mięso, spryskać oliwą, przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem, ułożyć połowę warzyw, przykryć kolejny kawałkiem mięsa, ponownie spryskać oliwą i przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem, ułożyć drugą część warzyw, na samej górze położyć mięso i zamknąć rękaw.

  3. Piec 40 minut w 180 stopniach przy grzaniu góra-dół, podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń