Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Irlandzki gulasz z włoską kapustą"
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Składniki
ok. 95 minut • Porcja 400 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis dla 4 osób
Mięso oczyść i pokrój w grubszą kostkę.
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju na ciemnozłocisty kolor. Dodaj mięso i je podsmaż. Następnie oprósz słodką papryką, solą, podlej piwem i duś do miękkości. W razie potrzeby uzupełniaj wodą.
Kapustę umyj, osącz, pooddzielaj liście, pokrój je w kwadraty. Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę. Dodaj je do mięsa razem z kapustą, dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek, wsyp majeranek i pieprz. Wszystko razem duś do miękkości na niewielkim ogniu.
Mąkę ziemniaczaną i pszenną rozmieszaj w małej ilości zimnej wody i pod sam koniec duszenia wlej do gulaszu. Zagotuj (potrawę można również zagęścić drobnymi okruszkami czerstwego chleba).Źródło: Kobieta i życie