Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 131
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 27
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 41
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 131
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 27
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 41
Składniki
Wyrobić ciasto z wszystkich składników oprócz jabłek i cynamonu. Wyrobione ciasto podzielić: 1/3 włożyć do zamrażalki resztę ciasta położyć na wysmarowanej tłuszczem i oprószoną mąka brytfanki, wyłożone ciasto posypać bułką tartą aby nie zawilgło dno.
Obrać jabłka, 5 jabłek pokroić do miski i oprószyć cynamonem , wymieszać położyć na ciasto.
Zamrożone ciasto wyjąć z zamrażarki i zetrzeć na tarce na jabłka.
3 Obrane już 3 jabłka - strugaczką do warzyw obierać i z tych wyciętych pasków formować różyczki (rolować) i układać obok siebie na startym cieście lekko wgniatając. Oprószyć lekko cynamonem
Piec 38 minut w termoobiegu na 180 stopniach.
Smacznego!