Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny wilgotny jabłecznik z dodatkiem rodzynek :)
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3201
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 785
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 274
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 214
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3201
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 785
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 274
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 214
Składniki
Do miski dać mąkę, cukier, masło lub margarynę, jajka, proszek do pieczenia i mikserem wyrobić ciasto. Na wyłożoną papierem pergaminowym foremkę przełożyć ciasto i wyrównać.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Do startych jabłek dodać rodzynki, cynamon i 2 kisiele (proszek) dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto, wyrównać. Zrobić kruszonkę i posypać po wierzchu jabłka. Piec w 180 stopniach 1 godzinę. Smacznego