Do góry

Desery Przepis na:

jabłecznik

jabłecznik

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 1227

Szybkie, proste i smaczne

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukier, mąkę, kaszkę i proszek do pieczenia wymieszać ze sobą, podzielić na dwie części. Pierwszą część wysypać na blaszkę.

  2. Margarynę, najlepiej prosto z lodówki (nawet lekko zmrożoną) kroić na cienkie plasterki i układać na wysypaną na blaszce pierwszą część sypkich składników.

  3. Na margarynę wykładamy starte na tarce (na dużych oczkach) jabłka. Posypujemy je cynamonem.

  4. Na to wsypujemy pozostałe składniki sypkie i znów przykrywamy je warstwą plasterków margaryny.

  5. Pieczemy ok. 30-40 min (180-200 st.)

  6. Najlepiej smakuje na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietanką, ale na zimno bez dodatków też jest pyszne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamillo11-12 05 kwietnia 2011 Spróbuję twojego przepisu:) Małe pytanie ananasy też mogą być??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 17 stycznia 2010 Tzw. jabłecznik sypany :) Pyszna i bardzo łatwa, ale jest już taki sam przepis na Smakerze (od KaFForki)... Nawet trochę lepszy, bo warstw sypkich jest 3, a jabłek 2 i fajnie to wygląda, a zamiast margaryny używa się masła, które jest smaczniejsze...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń