Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik

Jabłecznik

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1325

Dodano:

Odsłon: 20277

Ulubione ciasto mojego syna

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia dodać margarynę i posiekać.Dodać 3/4 cukru,cukier waniliowy,jajka,śmietanę i zarobić kruche ciasto.3/4 ciasta rozwałkować i wyłożyć na blaszkę,posypać go bułką tartą

  2. Jabłka obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej,jeżeli mają dużo soku to go trochę odcisnąć,dodać resztę cukru i 2-3 łyżek bułki tartej.Wyłożyć na blaszkę

  3. Resztę ciasta rozwałkować i przykryć nim jabłka.Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach.Upiec na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zuzia4 26 lutego 2011 Polecam. Ciasto robiłam już 3 razy i jest przepyszne,a z dnia na dzień smakuje lepiej. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ilia 16 maja 2010 mmmm, prawdziwa szarlotka, wygląda cudnie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń