Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik

Jabłecznik

Autor: zjkrol

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 812

Dodano: 10.09.2012

Odsłon: 24889

Bardzo szybki i smaczny deser.Do popołudniowej kawy i niespodziewanych gości.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać:mąkę, cukier,cukier waniliowy,żółtka,śmietanę proszek do pieczenia,masło.Wyrobić ciasto.odłożyć małą kulkę na kruszonkę pozostałym wylepić blaszkę.Ciasto nakluć widelcem,podpiec.

  2. Na podpieczone ciasto rozsmarować dżem na to ułożyć pokrojone w plasterki jabłka.

  3. Ubić pianę z 4 białek dodając 5 łyżek cukru i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.Nałożyć na jabłka.Na wierzch rozkruszyć resztę ciasta..

  4. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.Posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

newsweek 07 grudnia 2016 Tak jeszcze jabłecznika nie robiłem, ale dziś wypróbuję ten sposób :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Guska86 14 września 2012 Ile % ma mieć śmietana i jaki smak dżemu został dodany?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 10 września 2012 Prosty i pyszny - uwielbiam jabłeczniki w każdej postaci - a twój jest super.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń