Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - ciasto, które zawsze wychodzi
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Składniki na spód zagnieść, wstawić do lodówki na około godzinę 1 godzinę.
Przygotować formę do pieczenia 25x40 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wgnieść w formę do pieczenia , ponakłuwać widelcem. Wstawić do pieczenia na 15 min góra - dół z termoobiegiem w temperaturze 170 stopni.
Ciasto po upływie 15 minut wyciągnać z piekarnika. Ciasto posypać bułką tartą (wchłonie wilgoć jabłek). Wyłożyć orzechy włoskie, jabłka, całość posypać cynamonem. Białka ubić z cukrem na sztywno i rozsmarować na jabłkach.
Wstawić do piekarnika na 40 min w temperaturze 170 stopni.