Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik hiszpański

Jabłecznik hiszpański

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 419

Dodano:

Odsłon: 14258

pyszne, wilgotne ciasto z orzechami i jabłkami

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka, cukier i olej zmiksować. Dodawać kolejno cynamon, soda, kakao i mąke, ciagle mieszając.

  2. Dodać jabłka, orzechy i wymieszać. Masa wyjdzie gęsta.

  3. Ciasto wylać do blaszki i piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia-p 09 stycznia 2017 Lubię wilgotne ciasta. Wypróbuję przepis :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agusiaap 24 maja 2013 To ciasto apetyczne mnam mniam moj ulubiony smak ( kakao) ,jednak przypomina mi troszke sklad ciasta marchewkowe, oczywiscie tu niema marchewki :);) Jutro chce wyprobowac !!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

violast11 20 listopada 2011 dzięuję za komentarz:) ja rodzynek nie dodaję bo u mnie nikt ich nie lubi:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 20 listopada 2011 znam ten przepis pod nazwą-,,placek amerykański,,- akurat to wczoraj upiekłam,do dzisiaj nie dotrwalo!dodałam 5 łyżek rodzynek które trzymam w słoiku zalane wódką a także połowę przyprawy do szarlotki,pycha proszę spróbować,miłej niedzieli!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nellka 02 listopada 2011 hehe właśnie to ciasto przed chwilą jadłam :) ciocia mi wczoraj przyniosła :) pyszne jest.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania541984 02 listopada 2011 tez mam ten przepis w zeszycie:) ,ale pod nazwa ,,salceson..z biala polewa i bez orzechow jest bardzo smaczny ,naprawde polecam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sylwanna4 02 listopada 2011 Lubię takie ciasta, muszę wypróbować :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń