Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik inaczej

Jabłecznik inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 196

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Jabłecznik inaczej"

Składniki

  • 4 jajka
  • szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • kostka margaryny lub masła
  • 2
  • 5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • odrobina zapachu arakowego 1
  • 5 kg jabłek
  • cukier puder
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka wbić do naczynia i ukręcić z cukrem. Następnie dodać szklankę mąki i dokładnie wymieszać. Rozpuścić margarynę lub masło, podgrzać aż zacznie wrzeć i wlać do ciasta.

  2. Po wymieszaniu dodać drugą szklankę mąki, proszek do pieczenia i zapach arakowy. Całość ukręcić przez ok. 15 minut. Brytfannę lub tortownicę posmarować masłem i posypać mąką.

  3. Jabłka obrać i pokroić w cząstki, usuwając pestki. Do tortownicy wlać 1/4 ciasta i poukładać na nim owoce. Wlać pozostałe ciasto i znów nałożyć na nie owoce. Piec ok. 1 godziny. Po przestygnięciu można posypać cukrem pudrem.

  4. łu

    Źródło: Świat Seriali

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń