Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik na malinowym biszkopcie

Jabłecznik na malinowym biszkopcie

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1355

Dodano:

Odsłon: 6840

Tym razem troszkę pokombinowałam smakami .....

Składniki

  • Biszkopt:
  • 2 budynie malinowe
  • 5 jajek
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • Masa jabłkowo- galaretkowa
  • 1,5 kg jabłek lub gotową masę jabłkową ze słoika
  • 2 galaretki
  • 3/4 szklanki gorącej wody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki cukru
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt:5 jajek ubijamy z 1 szklanką cukru na gładką masę dodajemy 2 budynie(ja dałam malinowe),2 łyżki mąki i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.Pieczemy 30 min.Masa jabłkowa:miałam gotową ,przygotowaną jesienią a teraz jak znalazł! Masę podzielić na pół ,do każdej dodać wcześniej rozpuszczoną w 3/4 szkl. gorącej wody galaretkę(każda osobno użyłam cytrynowej i z owoców leśnych)Galaretka musi być już tężejąca.Mieszamy i gotowe.Biszkopt należy przekroić na pół i przełożyć masą jabłkową,na wierzch można położyć bitą śmietanę.

  2. Jeżeli nie masz gotowej masy jabłkowej to można zrobić z 1,5 kg jabłek obranych,pokrojonych i uprażonych z 2 łyżkami cukru

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 11 marca 2013 Bardzo lubię ciasta zawierające w swoim składzie moje ulubione jabłka :) Do ulubionych i najwyższa ocena :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 09 marca 2013 wygląda cudnie, chowam koniecznie, zostawiam 5czkę :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 09 marca 2013 Super , ciasto pyszne i szybkie - takie lubię najbardziej :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń