Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

Autor: Malgoisaa__

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 417

Dodano: 16.10.2011

Odsłon: 11867

szybkie, zawsze się udaje

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagniatamy ciasto kruche,dzielimy na 2 równe części i wkładamy do lodówki

  2. Jabłka obieramy i trzemy na grubych oczkach,dodajemy cynamon,cukier wg uznania

  3. Budyń gotujemy na litrze mleka z 5 łyżkami cukru

  4. Ciasto wałkujemy na wielkość blachy na ciasto wykładamy jabłka (jak mają za dużo soku to lekko odciskamy)potem jeszcze ciepły budyń a na koniec przykrywamy wszystko drugim plackiem.Pieczemy przez pierwsze 5 minut w temp.210 st góra dół a potem w200 st na złoty kolor ok.45 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń