Do góry

Desery Przepis na:

JABŁECZNIK Z GRYSIKU BEZ JAJEK WG STAREJ RECEPTURY

JABŁECZNIK Z GRYSIKU BEZ JAJEK WG STAREJ RECEPTURY

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 47

Dodano:

Odsłon: 11906

tani i łatwy sposób na pyszny jabłecznik

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mąkę, cukier, kaszę manne i proszek do pieczenia mieszamy (ciasto będzie sypkie) Dzielimy je na trzy części

  2. jabłka ścieramy na tarce i przez 10 min dusimy na małym ogniu

  3. smarujemy formę tłuszczem

  4. na samym spodzie kladziemy część ciasta potem część jabłek , potem znowu część ciasta, jablka i znowu ciasto na samą górę ścieramy na grubej tarce schłodzoną margarynę lub masło

  5. wkladamy do nagrzanego piekarnika (180 C) i pieczemy 45 min

  6. Podajemy na gorąco lub zimno. Bardzo dobrze smakuje z bitą śmietaną

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 04 marca 2010 też taki robię rzeczywiście jest szybki i smaczny ale tak samo jak mirabelka znam to ciasto pod nazwą szarlotka sypana

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 03 marca 2010 Tzw. jabłecznik sypany bądź szarlotka sypana. Pyszna, ale jest już kilka identycznych przepisów tutaj... :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń