Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze ciasto jakie ostatnio upiekłam. Palce lizać.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 16
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 30
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 284
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 16
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 30
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 284
Składniki
Posiekać nożem margarynę z mąką, dodać żółtka i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cukier i cynamon, wymieszać.
Białka ubić, dodać cukier i suchy kisiel.
Na blaszkę (25X40) wyłożyć jedną część ciasta, rozłożyć masę jabłkową, na jabłka wyłożyć ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta na tarce o grubych oczkach. Piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) około godziny.