Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłecznik z niespodzianką"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
65 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 14 porcji.
Mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. jajka i posiekaną margarynę zagniatam w gładkie ciasto. Większą częścią wylepiam blaszkę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piekę 15 min w 180°C. Drugą część kładę do zamrażalnika.
Jabłka obieram, kroję na pół, usuwam nasiona i układam jak łódki na podpieczonym cieście. W dziurki wkładam powidła. 3 opakownia budyniu gotuję w litrze mleka. Gorący budyń wylewam na jabłka. Ciasto wyjmuję z zamrażalnika i trę na tarce o du żych oczkach. Piekę 30 minut w temperaturze 170°C.Źródło: Kobieta i życie