Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłeczny murzynek"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 187
Polecam.
Odsłon: 883
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 183
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9290
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 187
Polecam.
Odsłon: 883
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 183
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9290
Składniki
70 min • Porcja 370 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 12 porcji
Jajka ucieram w misce z cukrami i margaryną. Do masy dodaję na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Na koniec dosypuję kakao. Wszystko razem łączę.
Jabłka obieram ze skórki, wycinam gniazda nasienne i kroję na małe cząstki. Wsypuję do utartej masy i mieszam. Foremkę o wym. 23 x 35 cm smaruję tłuszczem i posypuję bułką tartą.
Wylewam przygotowaną masę i wstawiam do lekko nagrzanego piekarnika. Piekę w temp. 180°C. ok. 50 min. Po upieczeniu ciasto posypuję cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie