Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka na patyku

Jabłka na patyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 188

KARMELOWY DESER

Składniki

  • 8 SZT MALYCH JABLEK
  • 1 SZKL CUKRU
  • 1 SZKL WODY
  • 50 G PLATKOW MIGDALOWYCH
  • 100 G MIESZANKI BAKALIOWEJ
  • 50 G HERBATNIKOW MASLANYCH PELNOZIARNISTYCH
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. UMYTE I OSUSZONE JABLKA NADZIEWC NA PATYKI DO SZASZLYKOW

    BAKALIE UPRAZYC NA SUCHEJ PATELNI ; ROZDROBNIC W MALAKSERZE ; HERBATNIKI POKRUSZYC I POLACZYC Z BAKALIAMI.

    PRZYGOTOWAC SZEROKI RONDEL Z GRUBYM DNEM , WSYPAC CUKIER , DODAC WODE ;PODGRZEWC NA SREDNIM OGNIU OK 15 MIN AZ CUKIER PRZEKSZTALCI SIE W ZLOTY KARMEL . PODCZAS KARMELIZOWANIA MOZESZPORUSZAC RONDLEM / NIE WOLNO MIESZAC / ;UWAZAJ ZEBY SIE NIE OPRZYC.

    JABLKA KOLEJNO ZANURZAC W KARMELU I POTEM SZYBKO W BAKALIACH ODSTAWIC DO ZASTYGNIECIA.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 02 stycznia 2016 Proszę usunąć KRADZIONE zdjęcia zdjęć do "swoich" przepisów. Radzę zrobić danie wg przepisu, zrobienie WŁASNEGO zdjęcia i dodanie. Kradzież jest karalna.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń