Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka na patyku

Jabłka na patyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10028

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Jabłka na patyku"

Składniki

  • 6 małych jabłek
  • 6 patyczków np. od lodów
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 1/4 szklanki mleka lub śmietanki
  • siekane orzechy włoskie, laskowe, migdały, wiórki kokosowe, krokant lub kolorowe posypki do dekoracji
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka myjemy, ogonki usuwamy. Blachę wykładamy pergaminem.

  2. W kąpieli wodnej rozpuszczamy ciemną czekoladę z mlekiem lub słodką śmietanką. Za pomocą pędzelka kuchennego smarujemy jabłuszka ciepłą masą czekoladową. W środki wbijamy patyczki.

  3. Pomalowane jabłka zanurzamy w wysypanych do miseczek bakaliach i przenosimy na blachę. Studzimy.

  4. Białą czekoladę rozpuszczamy. Szprycę do dekorowania tortów lub worek cukierniczy napełniamy białą lub pozostałą ciemną czekoladą. Dekorujemy jabłuszka.

  5. Czas przygotowania 15 minut. Cena jednej sztuki około 2,80 zł

  6. Wartość odżywcza jednej sztuki 208 kcal Białko 11 g/Tłuszcz 28 g/Węglowodany 86 g

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń