Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień w pełni, więc jabłka można znaleźć wszędzie. Warto się nimi zajadać, gdyż zawierają wiele drogocennych witamin. Dzisiaj proponuję szybki deser z jabłkami w roli głównej, które zostały przykryte chrupiącą kruszonką. Smacznego :)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę i podsmażyć z cukrem i cynamonem przez ok. 6-10 min.
W międzyczasie przygotować kruszonkę. Do miski przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem, dodać masło/margaryną (najlepiej miękkie), cukier, cukier waniliowy i jajko. Wszystko razem wyrabiać rękoma, ciasta nie powinniśmy ugniatać, ale w miarę możliwości powinno się kruszyć.
Formę (ja użyłam naczynia żaroodpornego) wysmarować delikatnie masłem, na dno wyłożyć jabłka i posypać przygotowaną kruszonką. Całość piec przez ok. 10-15 min w temperaturze 180 stopni.
Gotowy deser posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)