Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Jabłka umyć i przekroić na pół (od ogonka do kwiatu). Wydrążyć gniazda nasienne. W uzyskane otwory wsypać troszkę cukru, i nałożyć dżem. Wstawić do piekarnika na około 15 min na 150 st. W między czasie robimy kruszonkę - roztopić na patelni masło, dodać resztę cukru, i też roztopić, dodać mąkę. Wymieszać na jednolita masę, ale nie rumienić (coś na kształt białej zasmarzki). Przestudzić troszkę. Wyjąć jabłka z piekarnika i posypać kruszonką z patelni. Wstawić znów do piekarnika i piec aż kruszonka się zrumieni. Wyjąć i zajadać się na ciepło lub na zimno :). Smacznego.