Do góry

Przekąski Przepis na:

Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 172

Dodano:

Odsłon: 1330

Sezon na jabłka w pełni,dlaczego tego nie wykorzystać???doskonałe na długie wieczory:)

Składniki

  • 4jabłka
  • cukier waniliowy, 1
  • budyń waniliowy, 2torebki
  • mąka, 20dkg.
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4jajka
  • 1szkl.mleka
  • 6łyżek wody mineralnej gazowanej
  • 2łyżki soku z cytryny
  • 5dkg.wiórków kokosowych,cukier puder do posypania,
  • olej
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka utrzeć z cukrem waniliowym,dosypać budyń,proszek i 15dkg.mąki.Dokładnie wymięszać.Rozprowadzić wodą i mlekiem.Odstawić na 10min.w ciepłe miejsce.

  2. Jabłka obrać,wydrążyć nasienie,tak aby plastry pozostały z dziurką w środku.Skropić sokiem z cytryny.Panierować w reszcie mąki.Do ciasta dać wiórki kokosowe.Plastry jabłek maczać w cieście i smażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor.Posypac pudrem i gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń