Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka w cieście naleśnikowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1134

Dodano:

Odsłon: 6699

Mama robiła mi je jak byłam mała.Teraz sama robię je swojemu synowi.

Składniki

  • Jabłka
  • mąka
  • jaja
  • mleko
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka umyć, obrać wydrążyć środek i pokroić na ok 1cm kawałki.

    Z mąki jaj i mleka zrobić ciasto naleśnikowe. Konsystencja trochę gęściejsza niż na zwykłe naleśniki.

    Jabłka maczać w cieście i smażyć na gorącym tłuszczu.

    Posypać cukrem pudrem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń