Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki z jabłek w puszystym waniliowym cieście
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 874
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 175
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9282
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 874
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 175
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9282
Składniki
Jabłko obieramy usuwamy środek z nasionami,kroimy na plastry ok.8 sztuk- zależy od jabłka. Trzemy samo żółtko z ksylitolem na gładką jasną masę,dodajemy mleko wanilię i mąki najlepiej przesiane i połączone z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy Ubijamy białko na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem,tak aby nie było grudek. Krążki jabłka zanurzamy w cieście i układamy na patelni z tłuszczem Smażymy z obu stron aż ciasto się zarumieni. Racuszki smażą się bardzo szybko więc pilnujemy :) SMACZNEGO!!!