Do góry

Przekąski Przepis na:

Jabłka w puszystym waniliowym cieście

Jabłka w puszystym waniliowym cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1099

Dodano:

Odsłon: 1647

Racuszki z jabłek w puszystym waniliowym cieście

Składniki

  • 20g mąki kukurydzianej
  • 20g mąki ryżowej
  • 20g mąki ziemniaczanej
  • 10g ksylitolu (lub zwykłego cukru)
  • 1 duże jabłko
  • 1 jajko
  • 5 łyżek mleka
  • szczypta świezej wanilii lub 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłko obieramy usuwamy środek z nasionami,kroimy na plastry ok.8 sztuk- zależy od jabłka.

    Trzemy samo żółtko z ksylitolem na gładką jasną masę,dodajemy mleko wanilię i mąki najlepiej przesiane i połączone z proszkiem do pieczenia.

    Dokładnie mieszamy

    Ubijamy białko na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem,tak aby nie było grudek.

    Krążki jabłka zanurzamy w cieście i układamy na patelni z tłuszczem

    Smażymy z obu stron aż ciasto się zarumieni.

    Racuszki smażą się bardzo szybko więc pilnujemy :)

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń