Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne szybkie i tanie ,pulchne ze palce lizac
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 196
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7986
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 196
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7986
Składniki
mleko podgrzać wsypać drożdże i cukier zamieszać , dodać jajka ,zamieszać , dodać oliwę wymieszać oraz szczyptę soli
wsypać make do miski , wlać cały zaczyn i wymieszać łyżką a potem ręką i przełożyć na stolnice szybko zagnieść krotko. jabłka pokroić w plasterki
ciasto rozwałkować , posmarować marmolada posypać jabłkami skrojonymi w plasterki posypać cynamonem , i na gore rodzynki
ciasto zawinąć na rulon i kroić na plastry o grubości 5 centymetrów i poukładać na blachę pozostawić do wyrośnięcia gdy wyrośnie wstawić na 160 stopni na termoobieg na 20-30 minut smacznego