Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka w wężyku

Jabłka w wężyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 191

smaczne szybkie i tanie ,pulchne ze palce lizac

Składniki

  • 250 ml mleko
  • 2 jajka
  • 50 g drożdży świeżych albo 2 opakowania sypkich
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 kg maki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Cynamon
  • cukier duza łyżka
  • 5 jabłek
  • 2 lyzki marmolady ulubionej
  • Rodzynki
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. mleko podgrzać wsypać drożdże i cukier zamieszać , dodać jajka ,zamieszać , dodać oliwę wymieszać oraz szczyptę soli

  2. wsypać make do miski , wlać cały zaczyn i wymieszać łyżką a potem ręką i przełożyć na stolnice szybko zagnieść krotko. jabłka pokroić w plasterki

  3. ciasto rozwałkować , posmarować marmolada posypać jabłkami skrojonymi w plasterki posypać cynamonem , i na gore rodzynki

  4. ciasto zawinąć na rulon i kroić na plastry o grubości 5 centymetrów i poukładać na blachę pozostawić do wyrośnięcia gdy wyrośnie wstawić na 160 stopni na termoobieg na 20-30 minut

    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń