Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłka z migdałami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 44
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 44
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Jabłka umyj i dokładnie osusz. Usuń ogonki, a w ich miejsce wbij patyczki do szaszłyków. Cukier rozpuść w 110 ml wody. Dodaj masło, melasę i gotuj, aż masa toffi osiągnie 170°C.
Zdejmij z ognia. Zanurz w niej jabłka, a potem obtocz je płatkach migdałowych uprażonych uprzednio na zloty kolor na suchej patelni. Ułóż na papierze do pieczenia i pozostaw do stężenia.
Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14