Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiadek z dodatkiem moreli. POLECAM!
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 124
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 70
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 124
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 70
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 19
Składniki
Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce i zagotować z sokiem i skórką z cytryny.
Ryż wsypać do wrzącej wody na 5 minut, osączyć na sicie i zagotować w mleku z dodatkiem masła, cukru i cukru waniliowego.
Rozbełtane jajka wymieszać z ryżem i wstawić do nagrzanego piekarnika /ok.100st.C/ i zapiekać ok. 20 minut.
Ryż wyjąć i wymieszać z przygotowanymi jabłkami
Wypestkowane morele zagotować w rondelku na małym ogniu. Przetrzeć przez sito, dodać cukier i gotować, aż zgęstnieje. Ryż polać sosem. SMACZNEGO!
UWAGI: Do ryżu lub sosu można dodać rodzynki albo żurawinę co wzbogaca smak dania. Sos można zrobić również z suszonych moreli. Ilość cukru do sosu dajemy wg własnego smaku.