Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka z ryżem żurawinowym"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 94
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 94
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Dodajemy łyżkę cukru i żurawinę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Każde jabłko kroimy na cztery części, usuwamy gniazda nasienne.
Na patelni rozgrzewamy miód z sokiem wyciśniętym z cytryny, wrzucamy ćwiartki jabłek i smażymy, delikatnie przewracając drewnianą łopatką.
Ryż z żurawiną podgrzewamy, nakładamy na usmażone jabłka i podajemy. Gorące jabłka można podawać z lodami lub serwować je na zimno np. z sosem waniliowym.
Wartość odżywcza jednej porcji: 394 kcal. Białko: 7,1 g/ Tłuszcz: 0,9 g/Węglowodany: 87 g.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji: około 1,40 zł.Źródło: Rewia