Do góry

Śniadania Przepis na:

Jabłka zapiekane w cieście z cynamonem

Jabłka zapiekane w cieście z cynamonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 575

Dodano:

Odsłon: 12642

Jabłka można zastąpić innymi owocami i tak wykonać ananasy zapiekane w cieście, brzoskwinie zapiekane w cieście, banany zapiekane w cieście itp.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę , mleko, jajko i cukier zmiksować na jednolite, gęste ciasto.

  2. Jabłka obrać i pokroić w okrągłe plastry.

  3. Kawałki jabłek zamaczając w gęstym cieście kłaść na rozgrzanej patelni.

  4. Smażyć do złocistego koloru z obu stron. Przed podaniem posypać cynamonem i cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń