Do góry

Desery Przepis na:

Jabłkowa karpatka

Jabłkowa karpatka

Autor: ala0wroc

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 19

Dodano: 06.02.2010

Odsłon: 5769

Smaczne i bardzo szybkie do zrobienia ciasto. Swą nazwę zawdzięcza wyglądowi ;).

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik nastawić na 180 stopni

  2. Jabłka obrać i pokroić w półksiężyce. Posypać cynamonem i cukrem waniliowym.

  3. Mąkę, jajka, olej, cukier i proszek do pieczenia miksować ok.2 min.

  4. Na blachę wyłożoną folią aluminiową wylać ciasto. Na wierzchu poukłada pokrojone jabłka. Piec ok.35 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń