Do góry

Dodatki Przepis na:

Jabłkowa śmietana

Jabłkowa śmietana

Autor:

Przepisów i artykułów: 797 Ocena: 15538

Dodano:

Odsłon: 2893

Ten sos wykorzystałem jako dodatek do selerowych placków

Składniki

  • 200 g kwaśnej śmietany
  • pół cytryny
  • małe jabłko ! 100g )
  • cebulka ze szczypiorkiem
  • sól
  • pieprz czarny
  • pół łyzeczki curry
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umyłem cytrynę, wycisnąłem sok. połowy. Śmietanę wymieszałem z 2 łyżkami soku cytrynowego. Jabłko obrałem, oczyściłem z gniazda nasiennego i starłem. Cebulę umyłem, oczyściłem i pokroiłem w cieniutkie krążki.
    Jabłko i cebulę dodałem do śmietany, wymieszałem, doprawiłem sola, pieprzem i curry. Wstawiłem do lodówki na godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń