Do góry

Desery Przepis na:

Jabłkowe bakalino ( ciasto bez żadnego tłuszczu )

Jabłkowe bakalino ( ciasto bez żadnego tłuszczu )

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 636

Dodano:

Odsłon: 1669

Ciasto, które nie zawiera w sobie żadnego tłuszczu, a jednocześnie nie jest suche. Jest smaczne i wilgotne.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka pokroić w kostkę, zasypać cukrem, dodać rodzynki i sok z cytryny. Odstawić na około 20 minut do lodówki. Następnie wbić jajka, wsypać mąkę, kakao, cynamon, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Piec około 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku w 170 stopniach C. SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

student_amator 18 kwietnia 2016 Ciasto pycha, proste do wykonania, mało słodkie, więc dla mnie idealne:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń