Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne ciasto z jabłkami,galaretką i bitą śmietaną.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 335
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 491
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 335
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 491
Składniki
Oddzielić żółtka od białek,dodać szczyptę soli/do białek/ ubijać dodając stopniowo cukier na koniec żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku / góra dół/ w 175 stopniach 40-45 min.do suchego patyczka. Po upieczeniu przekroić na pół. Jabłka obrać pokroić na 8 a następnie na cienkie talarki włożyć do garnka z grubym dnem podlać wodą/ok 0,5 szkl/ i ewentualnie dosłodzić do smaku, dodać cynamon. Galaretki rozpuścić w 2 szkl. przegotowanej wody i dodać do ciepłych jabłek odstawić. Śmietanę ubić na sztywno / można dodać 1-2 łyżki cukru / dodać śmietanfix.
Na wystudzoną 1 połowę ciasta wyłożyć ciepłe jabłka na to położyć 2 połowę i odstawić do wystudzenia. Na zimne ciasto wyłożyć ubitą śmietanę posypać orzechami,migdałami lu pokruszonymi ciastkami/ SMACZNEGO -------------------