Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 80
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 150
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13104
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 80
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 150
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13104
Składniki
Przygotować ciasto naleśnikowe:jajka wbić do miseczki,roztrzepać widelcem.
Wsypać do wysokiego naczynia mąkę,cukier oraz szczyptę soli,dodać jajka,wlać kwaśną śmietanę i wodę.
Wszystko ucierać na gładką rzadką masę,tak aby lała się z łyżki.
Jabłka obrać,wyciąć gniazda nasienne,pokroić na plasterki,lekko oprószyć cynamonem.
Na patelni mocno rozgrzać łyżkę oleju.
Wrzucić kilka plasterków jabłek,zalać je cienko ciastem naleśnikowym.
Zmniejszyć ogień,smażyć z obydwu stron na złoto-brązowy kolor.
Ciasto wlewać na patelnię powoli,aby równomiernie pokryło jabłka.
Ułożyć na talerzu,pośrodku krążków jabłek kłaść po łyżeczce borówek,można je też posypać cukrem pudrem.